Arogancia alebo slušnosť?

To, že vodiči arogantne parkujú (alebo dokonca jazdia) na chodníkoch a na cyklotrasách, je skutočnosť, s ktorou sa odmietam zmieriť. A tak ich pravidelne upozorňujem, aby parkovali inde. V drvivej väčšine dostávam agresívne reakcie typu: A vy ste kto? Komu tu zavadziam? Som tu len na chvíľu. Kde mám parkovať?
 
Sobotňajšie ráno som si bol zabehnúť na hrádzi pri Viedenskej ceste. Keď som sa vracal na most SNP, vidiel som veľké SUV ako si to „šinie“ po chodníku. Tak som ho naštvaný zastavil s otázkou, že či ozaj nemá kadiaľ jazdiť. Čakal som zvyčajne agresívnu reakciu. Vodič stiahol okienko a veľmi slušne sa mi ospravedlnil, že je majiteľ salónu v Sade Janka Kráľa a že nemá kadiaľ inakadiaľ zásobovať svoj podnik. Že ho to veľmi mrzí, ale že toto je jediná prístupová cesta. Že si dáva veľký pozor na chodcov aj cyklistov, snaží sa tadiaľ jazdiť minimálne a ešte raz sa mi ospravedlnil. Priznám sa, že takúto slušnú reakciu som ozaj nečakal. A už vonkoncom nie je od majiteľa salónu, ktorý je tŕňom v oku mnohým Petržalčanom.
 
Milí vodiči, keď budete najbližšie porušovať predpisy, prosím, aspoň priznajte chybu a zdržte sa arogancie. Príbeh zo Sadu Janka Kráľa vám môže byť inšpiráciou.