Splav Malého Dunaja

Oáza ticha, pastva pre oči a balzam na dušu. Toto všetko ponúka Malý Dunaj, keď sa rozhodnete nastúpiť do kanoe a necháte sa unášať riekou.

Splavovanie patrí k neopakovateľným zážitkom a teší sa rastúcemu záujmu. Nielen medzi partiami kamarátov, ale aj u rodín s deťmi, ktoré radi trávia voľný čas aktívne. Je to nenáročný šport, ktorý sa postará o zábavu celej rodiny. Neveľký bratislavský región ponúka na troch riekach viacero možností.

Okolie Malého Dunaja je oázou ticha a domovom vzácnych živočíchov, ktoré pri splave môžete sledovať. Pri troche štastia zahliadnete aj vydru a nutriu riečnu, či kačicu divú, labute ako aj bociany biele. Malý Dunaj je známy najmä tým, že je jedným z posledných miest v Európe, kde sa zachovali staré kolové mlyny.

Najzaujímavejšie úseky nájdete od obce Zálesie až po sútok s Klátovským ramenom pri Topoľníkoch. Splav Malého Dunaja sa dá naplánovať na niekoľko hodín, ale aj dní. Veď táborenie vo voľnej prírode, napríklad aj pri jedinečnom vodnom mlyne v Jelke, má svoje osobité čaro.