Rača

Po skončení vysokej školy som býval v nájme v rôznych kútoch Bratislavy. Naskôr v Ružinove, potom vo Vrakuni, až ma zhoda okolností zaviala do Krasnian v Rači. Táto mestská časť ma natoľko očarila, že som sa tu rozhodol ostať bývať.

Nuž, čo vám budem hovoriť, nádherný výhľad z balkóna na úpätie Malých Karpát, srnky pasúce sa pod oknami bytovky, pokoj. A k tomu veľa veľa zelene, vinice, nespočetné množstvo turistických chodníkov, či cyklotrás. Dobrá občianska vybavenosť i dopravná dostupnosť. Električkou ste za 20 minút v centre, vlaková zastávka Vinohrady je na dohľad. Ak sadnete na bicykel, dostanete sa komfortne na Biely kríž, Železnú studienku i do Marianky ku Svätej studni.

Nuž a od tejto chvíle mám tú česť byť poslancom zastupiteľstva v tejto unikátnej mestskej časti.

Veľmi si vážim dôveru, ktorú som dostal od vás vo voľbách. Budem mať tú česť tiež predsedať Komisii životného prostredia, dopravy, výstavby, územného plánu a pre podporu vinohradníctva.

Máme pred sebou dôležité investičné projekty ako je dokončenie základnej školy na Plickovej, výstavba novej škôlky v Krasňanoch či nový park na Strelkovej ulici. A mnoho mnoho iného.

Čakajú nás neľahké a neisté časy. Inflácia, turbulencie vo verejných financiách, i sekundárne dôsledky vojny u našich východných susedov.

Teším sa však na spoluprácu v 15-člennom zastupiteľstve, ktoré je bozosporu najrôznorodejšie v celej Bratislave. Nájdete tu skúsených harcovníkov i nové tváre. Mladých i starších. Členov rôznych politických strán i nestranníkov. Odborníkov na školstvo, životné prostredie, sociálne veci, dopravu, financie a v neposlednom rade aj vinohradníkov.