Uchádzam sa o váš hlas do zastupiteľstva za Raču

Energetická kríza, zdražovanie, zmena klímy. Treba otvorene povedať, že nás čakajú neľahké časy. A v týchto súvislostiach treba vnímať aj blížiace sa komunálne voľby.

Budete počuť veľa sľubov. Že dopravu v Bratislave vyrieši len METRO. Že PARKOVANIE má byť zadarmo. Že SENIORI musia byť prioritou. Že treba zachrániť ŽITNÝ OSTROV pred toxickými látkami z Vrakunskej skládky. Alebo že mesto by malo kúpiť POLIKLINIKU Tehelná.

Málokto však povie, kde na to vziať a kto by to mal urobiť.

Budeme čeliť problémom, aké sme dosiaľ nepoznali. Školy, škôlky, zariadenia pre seniorov, športoviská, či kultúrne objekty. Všetci ich riaditelia či správcovia budú mať kvôli stúpajúcim nákladom za energie hlavu v smútku.

O domácnostiach nehovoriac. Veľa rodín a najmä seniorov bude obracať každé euro. Zvažovať čo kúpiť, a či vôbec kúpiť. Radikálne narastie počet ľudí, čo už nebudú vedieť šetriť viac. Áno, aj v „bohatej“ Bratislave.

Aby toho nebolo málo, samosprávy na celom Slovensku prídu o stovky miliónov eur kvôli tzv. protiinflačnému balíčku z dielne Igora Matoviča. Budú musieť obmedzovať služby pre obyvateľov alebo zvyšovať dane a poplatky.

Popri tom všetkom by sme však nemali zabúdať na problémy, ktoré Bratislavu dennodenne trápia: dopravné kolóny, nedostatok miest v školských a školách, chýbajúci lekári, veľký investičný dlh, či znečistené životné prostredie.

Viac ako kedykoľvek predtým budeme v komunálnej politike potrebovať skúsených odborníkov. Ľudí, ktorí vedia kompetentne rozhodnúť, rozumejú fungovaniu samospráv, vedia požiadať o financovanie z eurofondov a zároveň vedia komunikovať s ľuďmi okolo seba. Politikov, ktorí počúvajú a nezostávajú zakuklení v bubline na sociálnych sieťach.

Bratislava je mesto, ktoré má všetky predpoklady čeliť globálnej kríze. A zároveň je to mesto, ktoré dokáže vytvoriť vysokú kvalitu života pre svoju obyvateľov.

Mesto s fungujúcou dopravou, peknými verejnými priestormi, dostatkom zelene, kvalitnými službami pre rodiny s deťmi i pre starších – od škôlok a škôl, cez zdravotníctvo, sociálne služby až po upratovanie a starostlivosť o zeleň.

Tí, čo ma poznáte, viete, že mám rád konkrétne výsledky. A že nemám problém pustiť sa aj do projektov, ktoré na prvý pohľad vyzerajú uletene. Zároveň však stojím nohami pevne na zemi a nestrácam čas stavaním vzdušných zámkov.

Bratislavu mám rád a hoci pôvodne pochádzam z Trnavy, žijem tu už od svojich osemnástich rokov.

Máme krásnu prírodu na dosah, nádherné kultúrne pamiatky, veľké možnosti na zamestnanie i na voľnočasové aktivity. Máme kvalitné víno, chutnú lokálnu gastronómiu. Jazerá, lesy, vodné toky, cyklotrasy.

V komunálnej politike a vo verejnej sfére pôsobím už 12 rokov. Je to nielen moja práca, ale aj koníček zároveň.

Je mi preto veľkou cťou uchádzať sa o váš hlas v októbrových komunálnych voľbách.

Nájdete ma na kandidátnej listine do mestského zastupiteľstva za RAČU a do miestneho zastupiteľstva za KRASŇANY.

Kandidujem s ľuďmi, ktorých dlhé roky poznám a s ktorými v Bratislave spolupracujem na konkrétnych projektoch – tím župana Juraja Drobu, primátora Matúša Valla a Progresívneho Slovenska.

Prosím, poznačte si do kalendára dátum 29. OKTÓBER. Vaša účasť na komunálnych voľbách bude dôležitejšia ako kedykoľvek predtým.

Prečítajte si: Moje výsledky práce a program.